Meting

INLEIDING

Vitaliteit en plezier hebben in je werk krijgt niet alleen vanuit het bedrijfsleven maar ook vanuit de Nederlandse en Europese overheid alle aandacht. Vitaliteit en werkplezier hangt samen met de mate waarin iemand zijn talent beleeft. Uit onderzoek is gebleken, dat onze persoonlijke batterij opgeladen wordt als wij ons talent benutten en leegloopt als we voortdurend en gedurende langere tijd ons gedrag moeten aanpassen, aan onze omgeving. Dit leidt uiteindelijk tot een burn-out.

Hoe meet je dan talent.

Talent is gekoppeld aan je onbewuste drijfveren. Het is die energie in jou, die jou drijft om dat te doen waarvoor je in de wieg bent gelegd. Kennelijk is het leven zo opgebouwd dat we vroeg of laat allemaal onze talenten ontdekken en beleven.

Als we vanuit onze talenten werken doen we niet alleen onszelf een plezier, maar ook de mensen met wie we samenwerken.

Drijfveren zijn onbewust. Het onbewuste communiceert met beelden. Dat is ook de reden waarom we de test begint met beelden. De vraagstelling is zo dat je 4 beelden kiest in je voorkeur en 4 beelden niet kiest. Met andere woorden, je kunt het niet goed of fout doen, perfectie bestaat niet.

Het tweede deel van de test is cognitief: In welke 10 competentie omschrijvingen herken je, op dit moment, jezelf het beste? De combinatie tussen onbewuste en bewuste keuzes is uniek en laat zien wanneer je vanuit je natuurlijke kracht werkt en wanneer je vanuit je fragiele kracht werk handelt.

Het ligt in de aard van mensen om samen dingen te doen. Denk maar aan de oplossingen die we in de maatschappij hebben om mensen te straffen. Op dezelfde manier leren wij wat gepast en ongepast gedrag is. Het nadeel van het vertonen van het gewenste gedrag, is dat we vergeten wat onze werkelijke talenten zijn.

Dit model bevestigt opnieuw, wie je bent, waar je goed in bent en welke rollen en taken daarbij aansluiten. Wanneer je bewust bent van je natuurlijke talenten, en je beseft wanneer je fragiele kracht aanspreekt, kun je deze ook leren doseren waardoor je met minder moeite resultaten behaalt.

“Geeft inzicht in jezelf.”

Contact

Bel ons: +31 6 83851777

Mail me: robert@ufirst.nl

Profielgebonden arbeid
"Ontdek je talent met onze APP. Wij hebben de Me. methodiek in een online applicatie verwerkt. Test jezelf nu."
"Werknemers beter op de plek met de Me. ontwikkelingstool. Probeer hem nu."
"Voorkom een burnout, ontdek je talent, je competenties vanuit je "ik" en werk vanuit je kracht. Dat doet Me."